zaterdag 5 januari 2013

Over terugblikken op 2012

We zijn alweer bijna een week ver in het nieuwe jaar ... 

Even de tijd nemen om nog één keer terug te blikken op wat 2012 bracht. 

En daarna alleen maar vooruit kijken.  

januari 2012 : 

Ik kreeg het droeve nieuws te horen over Kinky, de kat die we sinds 2000 thuis hadden. Na twaalf mooie jaren stierf ze in januari.  
Het blijft nog steeds een beetje raar als ik thuis ben. Uit gewoonte wil ik spontaan haar naam roepen als ik uit de auto stap. Helaas geen Kinky meer die me in het ouderlijke huis welkom komt heten door langs mijn benen te schuren en begint te spinnen zodra ik haar maar één klein aaitje over de kop geef.

Ik zit al lang met het idee van een tattoo in mijn hoofd. Vorig jaar rond deze periode werkte ik dit ontwerp uit. 

februari 2012 : 

Februari werd koud en bracht sneeuw en mooie, lange wandelingen en speelse namiddagen met het Lief op de terril van Genk. 

maart 2012 : 

Maart bracht dan weer vele wondermooie concerten en optredens. Mark Lanegan in de Trix was daar hét hoogtepunt van. En neem maar van het hele jaar eigenlijk ! 

In maart kwam de langverwachte "New iPad" uit (die nu alweer hélemaal passé is zo blijkt, maar het blijft een super ding ...), het Lief ging in de rij staan aanschuiven aan de Apple Store en kwam enkele uren later thuis met het super leuke gadget ! Het wordt eigenlijk gebruikt voor - bijna - alles : het doet dienst als TV in de keuken voor als we koken of bezig zijn met de afwas; het doet dienst als TV tijdens het eten; het doet dienst als TV in bed; het doet dienst als handig hulpmiddel voor het Lief zijn studies en tijdens de lessen; het doet dienst om boeken te lezen; het doet dienst om ons uren te amuseren met allerlei apps, ... En ga zo nog maar eventjes door. Enfin, hij bracht waar voor z'n geld. 

Terwijl het in februari nog ferm vroor en sneeuwde, bracht eind maart alweer prachtig weer. Met de collega's op het werk gingen we op teamdag en deden we het blotenvoetenpad in Zutendaal. Daarna zaten we uren in een heerlijke zon op 't terras. 

Het appartement dat we huurden en al een tijdje te koop stond, werd eindelijk effectief verkocht. Er was een gek die écht werkelijk dat kruipkot wou kopen ... Dat betekende dat wij moesten uitkijken voor een nieuwe woonst. Aan de ene kant zagen we er tegenop : alweer een verhuis en alle rompslomp die er mee gepaard gaat, aan de andere kant : het werd ons hoe langer, hoe duidelijker dat het appartement dat we huurden niets voor ons was. Geen terras, veel te klein, soms echt claustrofobisch worden, ... Dus iets nieuws kwam aan de andere kant ook wel van pas. 
We kregen via-via de mogelijkheid om een oud huisje in Diepenbeek te huren. Wanneer we voor de eerste keer eens langs deze woning reden, waren we allebei onmiddellijk verkocht. Wat een mooie, rustige streek en wat een knus en gezellig huisje ... Lang twijfelen hebben we niet gedaan, dit werd binnenkort onze nieuwe woonst ! 

Sinds het Lief & ik zijn gaan samen wonen zie ik de vriendinnen kliek veel minder. Soms knaagt dat wel eens. Het is niet dat we super ver uit elkaar wonen, maar je spring gewoon veel minder gauw spontaan eens bij elkaar binnen. Daarom moet je tijd maken voor quality friends time ! Hier in de vorm van een 'spellekes avond' bij Amy. WordFeuden in 't echt (of gewoon Scrabble spelen) blijft toch nog altijd het leukste trouwens ... :)
april 2012 : 

Dé perfecte nieuwe man : hij bestaat en ik heb hem gevonden. Hij wast zelfs ramen op een zondagmorgen om 9u. 

Samen sporten is gewoon veel leuker, met mountainbiken lukt dat bij ons. En het is nog bijzonder leuk om te doen ook. Fijne ritjes gemaakt met vriendjelief. 

Verjaardagscadeau van oktober '11 in april het volgende jaar gebruikt : een weekendje naar Brugge. Was gezellig ! Schone stad.

Unbroken @MOD Hasselt : wauwie ! 

Lange autoritten op de autosnelweg met ondergaande zon, heerlijk. 

Metekindje Walt werd 1 jaar; zijn eerste verjaardagsfeestje. 

Mara, de poes des huizes, begint zich eindelijk meer en meer op haar gemak en thuis te voelen.


mei 2012 : 

Na een werkdag met een zalige zonneschijn naar huis fietsen : heerlijk !

Ideetjes gaan opdoen op het Summer Ink Fest. Véél moois van tattoo's gezien daar.

Wegens gebrek aan een tuin, gingen we maar gebruik maken van de 'openbare tuin' ofwel aan de Molenvijvers in Genk. 

VerjaardagsBBQ van de mama onder een stralende zon en snikhete 29ste mei. 

Ook de poes had duidelijk last van de warmte ... En ook voor vriendjelief was het niet altijd even makkelijk om de concentratie er bij te houden tijdens het blokken. Ik probeerde hem zo goed mogelijk mentaal bij te staan. Hij heeft het super goed gedaan trouwens (en eindelijk verlost van die statistiek ...) en was geslaagd op al zijn examens.

Metallica ! Normaal gezien geen Werchter fan, maar omdat Metallica nog eens in 't land was (én we kaarten konden kopen), een uitzondering gemaakt. Super concert trouwens !

juni 2012 : 

De rest van Werchter gevolgd op de iPad (ja, dat fantastisch ding dat als tv voor in o.a. de slaapkamer gebruikt wordt) vanuit het bed. Had ook z'n charmes. 

Eén van de hoogtepunten van Genk On Stage : Hooverphonic en The Kyteman Orchestra, sowieso ! 

Vriendjelief nog steeds in de blokperiode. Af en toe eens lieve briefjes schrijven mag dan al wel eens.
 
En er was ook voetbal natuurlijk.
juli 2012 : 

Vriendlief had niet zijn beste periode in deze maanden op het vlak van gezondheid. We zijn in die periode beiden nog nooit zo ongerust geweest als toen ... Waar we eerst dachten aan tinnitus (ge weet wel zo een constant irritant getuuuuut in uw oor) en na héél veel bezoeken aan ziekenhuizen, specialisten en neus-keel en oorspecialisten en ettelijke onderzoeken later, kregen we toch de verlossende boodschap dat het géén tinnitus was. Maar wat dan wel ?!? Een half jaar later weet hij het eigenlijk nog niet precies en is de neus-keel en oorarts nog niet geheel zeker, maar vermoedelijk is het de ziekte van ménière. Met de nodige (en nu juiste) pillen heeft vriendlief het ondertussen zo goed als onder controle. 
Dat waren alvast niét de leukste maanden van het afgelopen jaar ... Ik probeerde er zo veel en zo goed mogelijk te zijn voor vriendlief, maar vaak had ik het gevoel dat ik niets of weinig kon doen voor hem en dat was best frustrerend ... Met wat Star Wars cadeautjes probeerde ik hem toch een béétje op te vrolijken.

De verhuis kwam steeds dichterbij. Dat betekende massa's bananendozen volladen, uitladen en opnieuw volladen. Hoeveel markten en groetenwinkels we in die tijd niet afgelopen hebben om bananendozen te vinden, wilt ge niet weten ... Dan kwam er ook nog de rompslomp bij van papieren en paperassen in orde maken, verhuisbusje huren, ... En het verhuizen zelf. Op een snikhete dag eind juli. We kregen heel wat hulp van de familie en dat maakte het allemaal heel wat aangenamer. We werden zelfs getrakteerd door een heuse kant en klare BBQ die aan huis geleverd werd. Voor de eerste keer buiten in onze tuin genieten, héérlijk !  

De laatste foto is een foto van het eerste zondags ontbijt in onze nieuwe woonst. Het valt me op hoe mager Pieter op deze foto is ... (En nu, zoveel maanden later, valt het nog extra op). De stress van de verhuis en zijn gezondheid hadden toen duidelijk zijn tol geëist. Maar aan de andere kant valt ook zijn glimlach op, de tevredenheid, de rust die eindelijk over hem viel. 

augustus 2012 : 

De laatste foto's van ons shit-hole in de Oude Hostartstraat. Bye bye, to never ever see you again ... ! :) 

Augustus was genieten of toch proberen om dit zo veel mogelijk te doen. Met vriendlief ging het met de juiste medicatie beter en beter en ook de nodige rust die we vanaf toen hadden, hielp echt voor hem. 
De tuin ! Eindelijk konden we met mooi weer buiten zitten, genieten van de zon, de BBQ aansteken, ... (Ik denk dat we dat toen bijna dagelijks gedaan hebben.)




september : 





oktober : 




november : 




december : 



Geen opmerkingen: