dinsdag 27 januari 2015

... over de #kerstswap


Tijdens de kerstdagen deed ik mee aan de #kerstswap die Marly organiseerde op Instagram. 
Ze heeft een geweldig leuk IG-profiel, check het hier : 
( http://ink361.com/app/users/ig-278332985/marlybrust/photos )
 en heeft ook een leuke blog, check het hier : ( http://marlydag.com/

Een swap ?!? Een swap ! 
Bij een swap ruil je leuke dingen met elkaar. Je koopt enkele leuke spulletjes, of maakt zelf iets creatiefs om weg te geven. Je krijgt er dan vanalles leuks voor in de plaats terug.
Het leuke aan de swap is dat je de persoon waarvoor jij iets koopt, of maakt, niet kent. En omgekeerd ook niet. 
Iedereen die meedeed aan de kerstswap, en dat wat er behoorlijk wat, kregen allemaal een willekeurig profiel van een persoon op Instagram toegewezen. Voor die persoon moest je dan je swap maken en je pakketje opsturen. 
Op basis van de foto's die je swapmaatje post op Instagram, de beschrijving of interesses op zijn of haar profiel, probeer je dan dingen bij elkaar te sprokkelen of te maken die bij je swapmaatje in de smaak vallen.

Het was de eerste keer dat ik mee deed aan een swap en ik vond het super leuk om te doen. Enkele avonden ben ik zoet geweest met het in elkaar knutselen van kleinigheidjes. Fijn om zo de winteravonden door te brengen ! Een volle tafel.


Ik printte enkele Instagram foto's van mijn swapmaatje haar IG profiel op magnetisch fotopapier van de Action. Als resultaat kreeg je schattige, kleine magneetjes die je bijvoorbeeld op de koelkast kan hangen.
Ik kocht een houten slinger bij de Action gemaakt van MDF plaatjes die ik beplakte met gekleurd mint groen papier en wat washi tape. 
De zwarte letters zijn ook van de Action. Hiermee maakte ik de naam van het zoontje van mijn IG swapmaatje.

Ik deed alles in een doorzichtige enveloppe, een leuke tekst er op en een gekleurd lintje er rond en klaar.  


 Alles klaar !
Inhoud van de swap.Swapdoos is klaar voor De Post !

  De swap zouden we allemaal tegelijk en op dezelfde datum op de post doen en versturen.
Op 15 december. Zodat de swap nog enkele dagen onder de kerstboom kon liggen. Met kerstmis mochten we hem dan uitpakken. 
Dat is bij niemand gelukt, ook niet bij mezelf :)Ik heb geprobeerd om al die leuke pakjes nog even onder de boom te laten liggen, maar tot met Kerstmis heb ik niet kunnen wachten om ze open te doen.

 De inhoud ! 

 

Geen opmerkingen: